Een poster voor de Klusfabriek

11 apr 2024

Meestal vragen wij onze klant bij een praatplaat de tekst zo kort mogelijk te houden. Maar … dat kan niet altijd.

Gemeente Amsterdam vroeg Getekend Verslag een poster te maken over een nieuw gebouw van een project in Amsterdam Noord. Daarin gaan vrijwilligers, jongerenwerkers en jongeren van de klusafdeling van Flora4Life en DOCK straks samenwerken: de Klusfabriek. De buurt moet daarover natuurlijk zorgvuldig worden bijgepraat. Voor de herkenbaarheid hadden we rekening te houden met de huisstijl.

Onze redacteur Ageeth is begonnen vanuit tekstopmaak-software. Daarmee kun je de inhoudelijke informatie strak uitlijnen en zorgen dat woorden niet afgebroken worden. De huisstijl-elementen werden daarmee ook meteen in de poster gezet, wat zorgt voor een rustige basisstructuur.

Vervolgens heeft tekenaar Maarten in zijn tekenprogramma de illustraties gemaakt, precies op maat voor de poster. In de getekende vakjes met alle werkzaamheden van de toekomstige Klusfabriek staan mensen die ook écht op de vrijwilligers en jongerenwerkers lijken. Dat was de nadrukkelijke wens van Barbe Bock en Audrey Adiedang-Felter, onze opdrachtgevers. Leuk idee!

Uitlegtekening

Op het laatst hebben we de groene boom nog ietsje lichter gemaakt, omdat het Amsterdams rood van de huisstijl-letters onvoldoende leesbaar bleek op die plek. Zowel wij als onze klant zijn blij met het eindresultaat.

En nu willen we natuurlijk vaker zo’n poster maken! Het kan: voldoende uitleg geven in tekst én mensen aantrekken met een getekend, sfeervol plaatje. Dus: ook met véél tekst ben je welkom!

Share This