Literatuur

Als je op onze website bent gekomen en overweegt een Getekend Verslag te laten maken, ben je vast iemand die beeld minstens zo inspirerend vindt als tekst. De laatste tijd zijn er veel boeken verschenen over de kracht van beeld voor organisaties en veranderprocessen. We hebben er hier een paar voor je verzameld. Veel plezier!

Visuele meetings

Dit boek van David Sibbet laat zien hoe je Visuals kunt gebruiken om elkaar veel sneller te begrijpen als je met elkaar praat over je werk en organisatie. Erg leuk!

The sketchnote handbook

Dit is een heel leuk, inspirerend boekje waarin sketchnoters van over de hele wereld laten zien hoe zij werken, welke keuzes ze maken in hun verhouding beeld-tekst en waarin je ook voorbeelden kunt zien van hun tekenstijl. Als je hier niet van aan het tekenen gaat….

Steal like an artist

Austin Kleon gaat in dit leuke boekje uit van het principe ‘beter slim gejat dan slecht bedacht’ en laat je zien hoe je heel snel tot leuke creatieve ideeën komt en hoe je daar in je werk gebruik van kunt maken.

Visual notes

Kim Ravers leert mensen zelf sketchnotes te maken. Dat zijn aantekeningen die niet alleen uit tekst bestaan, maar ook uit symbooltjes en kleine tekeningen. Op Twitter kun je via de hashtag ‘sketchnotes’ voorbeelden zien van bijeenkomsten van over de hele wereld die zo zijn samengevat. Heel inspirerend!

Visueel presenteren

Voor de meesten van ons is het geven van een presentatie iets zenuwslopends. Maar volgens Dan Roam, communicatie-expert en auteur van ‘Op de achterkant van een servet’, hoeft het niet moeilijk te zijn. Alles wat je moet doen is wat je al op de kleuterschool leerde: laat het zien.

Wil je meer weten?

Wil je meer weten over ons aanbod of wil je ons boeken voor een evenement neem gerust contact op!