Hoe word ik tekenaar bij Getekend Verslag?

18 apr 2017

Getekend Verslag werkt met freelance tekenaars, die op congressen en bij bedrijfstrainingen snel met elke inhoud kunnen meetekenen. Zij zijn bepaald niet de eerste 10 hits van een Google-zoeksessie op ‘tekenaar’!

Een tekenaar van Getekend Verslag is een duizendpoot. Hij of zij moet natuurlijk sowieso een bijzonder tekentalent hebben. Daarin zijn we overigens allemaal wel weer uniek: de één is goed in portretten, de ander is cartoonist of een echte landschapjesheld. Die diversiteit maakt dat we altijd een leuk team kunnen samenstellen dat goed bij de klus past.

Daarnaast moet je als tekenend verslaglegger natuurlijk goed kunnen luisteren. Of het nu om een medische nascholing gaat, een congres over technologie, onderwijs of ruimtelijke ordening: je moet visualiseren wat mensen zeggen. Daarom werken we bij voorkeur met minimaal 2 tekenaars: terwijl de één een idee uittekent, luistert de ander wat er daarna gezegd wordt. Ze spelen we als het ware haasje-over bij het tekenen.

Al onze tekenaars zijn heel aardig

Congressen organiseren is mensenwerk. Je wilt niet weten wat de organisator allemaal nog méér aan zijn of haar hoofd heeft die dag! Het is ook leuk. Die dag werk je met heel veel mensen samen aan een bijzondere ontmoeting voor de deelnemers: mensen van de ontvangst, van de catering, het licht en geluid, de sprekers én natuurlijk de dagvoorzitter. Vaak is het voor allemaal heel inspirerend en gezellig. Maar je moet dus wel sociaal zijn: het koppie erbij houden en problemen voor de organisatie willen óplossen, niet maken.

En natuurlijk kun je heel mooi en foutloos schrijven. Én tekenen in een team: je moet ertegen kunnen dat iemand anders jouw poppetje afmaakt of inkleurt. Een Getekend Verslag van zoveel vierkante meters maak je nu eenmaal niet alleen. En dat is precies waarom het zo’n leuk werk is!

Mocht je dit allemaal in huis hebben en kennis willen maken… bel even!

Share This